Support

Home Forums Event Espresso Premium Testing On A Staging Server – Event Pages Not Displaying

Testing On A Staging Server – Event Pages Not Displaying

Posted: July 12, 2018 at 11:03 am


Phil Evans

July 12, 2018 at 11:03 am

Hi,

I’ve recently cloned a copy of a site to a different staging server while we test a few things.

None of my EE event pages display. I get a post not found error.

Could this be that the staging server is using the production server activation key?

With thanks

Regards

Phil


Josh

  • Support Staff

July 12, 2018 at 11:40 am

Hi Phil,

The key doesn’t affect the functionality of Event Espresso pages or really anything else for that matter.

It’s likely the cloned site doesn’t have the rewrite rules refreshed yet. Can you log into the WordPress dashboard then go to Settings → Permalinks. Simply loading that page will refresh the rewrite rules.


Phil Evans

July 13, 2018 at 1:37 am

Hi Josh,

It looks like a plugin conflict. I’m testing everything again now but it looks like it may be the Peepso Community plugin that’s causing it.

Will report pack once we’ve narrowed it down.

Thanks

Regards

Phil


Phil Evans

July 13, 2018 at 2:04 am

Hi Josh,

By going through the usual WP routine of disabling plugins and re-enabling one by one, it looks to be caused by LearnDash LMS. Is there any issues that you’re aware of of anything you can suggest?

Thanks

Phil


Josh

  • Support Staff

July 13, 2018 at 7:58 am

Hi Phil,

I’m not aware of any conflicts with Learndash with regards to event pages not displaying. One thing to be aware of is when you activate plugins, some plugins will force another refresh of the rewrite rules on activation, and that can affect the events pages.

Here’s how you work around that: After you activate the deactivated Learndash plugin, you refresh the Settings → Permalinks page once more. Then check the events pages.


Phil Evans

July 15, 2018 at 10:57 am

Hi Josh,

Having read your email and looked at the permalink stuctures, I finally figured it out. When we first started using EE, we changed the default events url structure to use courses. It just dawned on me that LD uses the same naming convention, so I changed the LD permalinks structure to online-courses, and hey presto, all good.

Thanks for your help.

Cheers

Phil

The support post ‘Testing On A Staging Server – Event Pages Not Displaying’ is closed to new replies.

Have a question about this support post? Create a new support post in our support forums and include a link to this existing support post so we can help you.

Support forum for Event Espresso 3 and Event Espresso 4.
Documentation for EE3 and EE4
Documentation for Event Espresso 3

Documentation for Event Espresso 4

Status: closed

Updated by  Phil Evans 2 months, 1 week ago ago

Topic Tags

Notifications

This topic is: resolved
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!