Support

Home Forums Event Espresso Premium Messages on Multi Registration: All not sending

Messages on Multi Registration: All not sending

Posted: January 15, 2019 at 8:14 am


Dasnyde4

January 15, 2019 at 8:14 am

Hi,
I’m having trouble with custom messages being sent out. When they register for multiple events, only one of my events is sending out custom messages. The others are not. All of the events are setup the same.


Tony

  • Support Staff

January 15, 2019 at 1:03 pm

Hi there,

Currently, there is a limitation when using the Multi Event Registration add-on which means only the default message templates are used for registrations across multiple events.

Which message is sending ‘correctly’?


Dasnyde4

January 15, 2019 at 1:16 pm

One custom is sending out. Is there a way to send my custom one after they have registered? I’d prefer they don’t get a ton of emails


Tony

  • Support Staff

January 16, 2019 at 6:11 am

Are they registering onto tickets from multiple events in a single group registration?

Which specific message type is being triggered? Registration Approved, Registration Summary etc?

You can trigger emails from within the dashboard, however, it depends on how the registrations are created.

Can I run a test registration on the site to view which emails are triggered? If so, which event(s)?


Dasnyde4

January 16, 2019 at 6:48 am

We have a mix of both multiple and single registration. It looks like the sings are working. It should be the registration approved is sending out. Feel free to do a test. Any of the events would work as they all have custom letters. Should I send you a promo code to register so it is free? If so where should I send?


Dasnyde4

January 16, 2019 at 6:54 am

If the registration was created by multiple…would resending the information trigger the custom message or just the default?


Tony

  • Support Staff

January 18, 2019 at 6:24 am

Should I send you a promo code to register so it is free? If so where should I send?

You can add the promo code here and just set your reply to private (checkbox under the post editor), I can then remove that post if preferred but it wont be publicly visible either way if its prviate.

If the registration was created by multiple…would resending the information trigger the custom message or just the default?

The default.

Are all the registrations using the same email address or is each one unique?


abchouston

January 24, 2019 at 9:06 pm

Since this is open still and I am having a similar issue, I thought I’d pile on…

I have two events setup with custom admin emails for registration approved. I signed up for and paid for both. I received emails for it all as the registrant, but the admin email only went out for one event.
Please let us know when a fix is applied or a workaround is discovered.


abchouston

January 24, 2019 at 9:14 pm

Correction on my issue… I just re-checked and saw that the default message template was used for the other event registration.
Any plans to fix?


Tony

  • Support Staff

January 29, 2019 at 3:47 pm

Hi there,

Are you sure the default message template wasn’t used for them all?

With MER active EE will not use the custom message templates set on events if you register onto more than one event, it should always use the default message template.

That behaviour is expected and not a bug, if EE is sending one custom message templates for MER registrations, that is a bug which we will need to investigate.


Dasnyde4

January 30, 2019 at 1:30 pm

Mine was the default sending. Is there a reason why it can’t send out the custom message for MER registrations? I would imagine that most people would prefer it sends out a custom for each one instead of standard.


Tony

  • Support Staff

February 5, 2019 at 9:15 am

Is there a reason why it can’t send out the custom message for MER registrations?

Yes, it relates to how the messages are generated and the various different methods in which people want it handled.

So with the way in which the messages system is designed it needs to use the default message templates for MER registrations.

The support post ‘Messages on Multi Registration: All not sending’ is closed to new replies.

Have a question about this support post? Create a new support post in our support forums and include a link to this existing support post so we can help you.

Support forum for Event Espresso 3 and Event Espresso 4.
Documentation for EE3 and EE4
Documentation for Event Espresso 3

Documentation for Event Espresso 4

Status: closed

Updated by  Tony 2 weeks, 3 days ago ago

Topic Tags

Notifications

This topic is: not resolved
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!