Support

Home Forums Event Espresso Premium FirstDate E4 Gateway issue

FirstDate E4 Gateway issue

Posted: May 21, 2015 at 8:33 pm


stlsafety

May 21, 2015 at 8:33 pm

I am having trouble successfully integrating with the FirstData E4 gateway. I am using live mode with the ‘Payment page in test mode’ option selected. Payment Page ID and transaction key have been verified correct. Relay response is set in FirstData payment page setting. The error I receive is:

“We cannot proceed with payment because of technical difficulties.
Please try again later or contact customer support at {customer name}.”

The company name being displayed is accurate so I am clearly referencing correct payment page. What gives?


Lorenzo Orlando Caum

  • Support Staff

May 22, 2015 at 6:52 am

Hi, First Data needs a separate test account for testing. Could you register for a testing account here?

http://www.firstdata.com/gg/apply_test_account.htm


Lorenzo


stlsafety

May 22, 2015 at 7:01 am

The issue persists if even when turning off the test option.


Josh

  • Support Staff

May 22, 2015 at 7:27 am

Hi there,

I think Lorenzo’s suggestion about a separate testing account doesn’t apply to First Data E4.

What gives?

It sounds like the relay response URL needs to be configured on the Receipt page settings of your account. Here’s a screenshot of my setup:

https://www.evernote.com/shard/s4/sh/7c1bf3d2-6d9a-4bf0-bcce-956d08352ea4/80ec0a0d025a8e3711a4df6917917065

Note that the Allow Relay Response box is checked, and the Relay Response URL is entered there. You will also need to be sure to match the http or https protocol. So if you have an SSL cert installed on your domain, which is recommended, you check the Force SSL box in you Event Espresso > First Data E4 settings. Then, please be sure to start the URL with https. The page ID entered there must match the page ID of the Event Espresso Thank You page.


stlsafety

May 27, 2015 at 11:23 am

Josh,
Thanks for the help here. Your instructions seems to get everything running in live mode. I say ‘seems’ because I haven’t processed a real transaction. I was hoping to process in Test Mode first but that’s where the issue still lies. The original error persists when I opt to use Test Mode.

“We cannot proceed with payment because of technical difficulties.
Please try again later or contact customer support at {customer name}.”

There is also a note about resetting the payment page so I tried that but to no avail the error persists.

Any other clues here?


Josh

  • Support Staff

May 27, 2015 at 12:42 pm

Re:

The original error persists when I opt to use Test Mode.

Can you outline the steps you are taking to “opt” to use Test Mode?

The support post ‘FirstDate E4 Gateway issue’ is closed to new replies.

Have a question about this support post? Create a new support post in our support forums and include a link to this existing support post so we can help you.

Support forum for Event Espresso 3 and Event Espresso 4.
Documentation for EE3 and EE4
Documentation for Event Espresso 3

Documentation for Event Espresso 4

Status: closed

Updated by  Josh 4 years, 5 months ago ago

Topic Tags

Notifications

This topic is: not resolved
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
[for="input_96_5_3"]
[for="input_96_5_3"]
[gravityform id=96 title=false description=false]
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
[i]
[i]
[gravityform id=69 title=false description=false]
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.