Support

Home Forums Event Espresso Premium Emails not sending

Emails not sending

Posted: February 11, 2018 at 2:17 am


DAVID WILLIS

February 11, 2018 at 2:17 am

Hi,

I’ve got everything working on our site except for the emails coming out of Events Espresso.

Here is what I have narrowed it down to:

– My server uses Sendgrid via the Sendgrid plugin for my entire site.

WordPress Version: 4.9.4
PHP Version: 5.6.33-1~dotdeb+7.1
MySQL Version: 5.5.59
Event Espresso Version: 4.9.57.p

– Increased memory and ensured it had set the memory higher correctly.

– When I pay for an event ticket it works but no emails come. The admin > Messages area says that the emails a Qued for Sending.

– When I try to manually run wp-cron.php nothing happens.

– When I click send immediately the following error comes up:
An error has occurred:
No message was sent because of problems with sending. Either all the messages you selected were not a sendable message, they were ALREADY sent on a different scheduled task, or there was an error. If there was an error, you can look at the messages in the message activity list table for any error messages.

Color of message status: Blue and/or Pink
Queued For Sending
Messenger Is Executing

– I try to send a test using the custom message editor and I get this error after the test email button is clicked:
Fatal error: Class ‘Symfony\Component\CssSelector\Parser\Tokenizer\TokenizerPatterns’ not found in /home/19128-34428.cloudwaysapps.com/srqxakyafv/public_html/wp-content/plugins/event-espresso-core-reg/core/third_party_libs/cssinliner/vendor/symfony/css-selector/Symfony/Component/CssSelector/Parser/Tokenizer/Tokenizer.php on line 39

– I tried to set the Global Email Settings to send on separate request however my Messages > Settings page does not have this option showing, nor does it have this option available to see in the screen options either. Many posts on this support site suggest that this resolved their issue with the same error.

– I have reuploaded, deactived, reactivated the plugin and it’s extensions and this has had no effect.

I’ve followed so many support issues on this site but still, there is no answer. Can you please help as we need this working asap for launch this week.

Thanks


DAVID WILLIS

February 11, 2018 at 2:19 am

Sample Link >> http://www.baliclubbing.net/events/saturday-social/


DAVID WILLIS

February 11, 2018 at 2:30 am

Actually, I just received the emails about 2 hours late. How can I make this faster like all the other sendgrid emails ? Thanks


Tony

  • Support Staff

February 12, 2018 at 3:54 am

Hi there,

To prevent the delay you need to change the option you mentioned above:

– I tried to set the Global Email Settings to send on separate request however my Messages > Settings page does not have this option showing, nor does it have this option available to see in the screen options either. Many posts on this support site suggest that this resolved their issue with the same error.

Are you using WP multisite? If so that option will only show on the main site.

– I try to send a test using the custom message editor and I get this error after the test email button is clicked

Which message type was this?

The support post ‘Emails not sending’ is closed to new replies.

Have a question about this support post? Create a new support post in our support forums and include a link to this existing support post so we can help you.

Support forum for Event Espresso 3 and Event Espresso 4.
Documentation for EE3 and EE4
Documentation for Event Espresso 3

Documentation for Event Espresso 4

Status: closed

Updated by  Tony 3 months, 1 week ago ago

Topic Tags

Tagged: ,

Notifications

This topic is: not resolved
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!