Support

Home Forums Event Espresso Premium EE4 ver.10.

EE4 ver.10.

Posted: August 2, 2020 at 7:43 am


dakaveli

August 2, 2020 at 7:43 am

Hello,

I just purchased the latest version of EE and when i install it, it breaks the site and throws an error and the site is no longer accessible. I have uninstalled it several times and re-installed it but the error still appears. I do have the latest version of wordpress installed. Need help!!!!


Tony

  • Support Staff

August 3, 2020 at 7:30 am

Hi there,

We’ll need the error being thrown to know what is happening, if you check your servers error log do you see an error from Event Espresso there? (Look for the date/time when you activated/updated Event Espresso)

You’re host will usually have a section in your control panel to view error being thrown on your site, if not you can add this snippet:

https://eventespresso.com/wiki/troubleshooting-checklist/#wpdebug

To your sites wp-config.php file.

You’ll likely already have something like define( 'WP_DEBUG', false ); in that file, the snippet I linked to replaces that single line and tells you site to log errors within a debug.log file which we can then view to see the error in question.


dakaveli

August 5, 2020 at 4:49 am

Here is the error

An EventEspresso\core\services\collections\CollectionLoaderException was thrown! code: CollectionLoader – __construct – 99
“The following error occurred during the creation and/or loading of this collection:
The “\EventEspresso\core\domain\entities\editor\blocks\.blocks” Class is either missing or invalid.”
click to view backtrace and class/method details
/home/l2webm/public_html/awwawards.org/wp-content/plugins/event-espresso-core-reg/core/services/collections/CollectionLoader.php ( line no: 99 )


Tony

  • Support Staff

August 5, 2020 at 7:49 am

That’s an odd error.

Are you downloading the .zip from your account page and uploading that to the site directly?


dakaveli

August 5, 2020 at 8:02 am

Yes I am, i find it odd as well!


Tony

  • Support Staff

August 5, 2020 at 8:06 am

So the reason I find the error odd, is we don’t have a .blocks file anywhere within EE but on your site, it’s somehow trying to load one.

Would it be possible to take a look at the site? If so I’ll need all of the details requested on this form:

https://eventespresso.com/send-login-details/


dakaveli

August 5, 2020 at 12:31 pm

This reply has been marked as private.


Tony

  • Support Staff

August 5, 2020 at 2:48 pm

This reply has been marked as private.

You must be logged in to reply to this support post. Sign In or Register for an Account

Support forum for Event Espresso 3 and Event Espresso 4.
Documentation for EE3 and EE4
Documentation for Event Espresso 3 Documentation for Event Espresso 4

Status: publish

Updated by  Tony 5 days, 22 hours ago ago

Topic Tags

Notifications

This topic is: not resolved
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!