Support

Home Forums Event Espresso Premium EE4 – Registration shows abandoned

EE4 – Registration shows abandoned

Posted: July 5, 2018 at 7:56 am


Dorian Straszewski

July 5, 2018 at 7:56 am

redacted

It shows it was abandoned in the backend, but they did pay and Autjorize.net shows it was paid for.

  • This topic was modified 2 months, 3 weeks ago by  Josh. Reason: removed link to screenshot that includes personal information


Josh

  • Support Staff

July 5, 2018 at 8:01 am

Hi Dorian,

Can you check your site’s PHP error log for any errors around the time of 6:39PM on that date?

I’m going to remove the link to the screenshot because it includes someone’s personal information.


Dorian Straszewski

July 5, 2018 at 8:25 am

I checked error_log and don’t see any errors at that time.


Tony

  • Support Staff

July 5, 2018 at 9:40 am

Which Authorize.net payment method are you using?


Dorian Straszewski

July 5, 2018 at 9:43 am

AIM


Josh

  • Support Staff

July 5, 2018 at 3:23 pm

Hi Dorian,

Can you go to Event Espresso > Transactions, then check for that transaction there? There may be more than one listed between the main view and the Abandoned Transactions filtered view. When you go into the Transaction are there any payments listed there?


Dorian Straszewski

July 5, 2018 at 6:40 pm

Nope, it is just under abandoned.


Josh

  • Support Staff

July 5, 2018 at 8:32 pm

If you go into the transaction listed under Abandoned, are there any payments listed there? If not, then that means your site did not get the payment notification from Authorize.net. The software will not mark a payment as completed without a payment notification.

I hope that helps. Please let us know if you have further questions.


Dorian Straszewski

July 5, 2018 at 8:36 pm

Most go through just fine. It is not showing any payment. The issue is why it did not send it back to the site as paid.


Josh

  • Support Staff

July 5, 2018 at 9:24 pm

You could check in Event Espresso > Payments Methods > Logs and check for any API calls log for that transaction ID. On that page you’ll see Log IDs and corresponding Transaction IDs. Are there any Log entries there for that Transaction ID?


Dorian Straszewski

July 6, 2018 at 8:57 am

There is nothing in the log for that ID.


Josh

  • Support Staff

July 6, 2018 at 9:02 am

That also indicates that your site did not get the payment notification from Authorize.net. The software will not mark a payment as completed without a payment notification.


Dorian Straszewski

July 6, 2018 at 9:06 am

Yea, but why is the question. 🙂


Josh

  • Support Staff

July 6, 2018 at 9:17 am

I don’t have the data to give you an answer. It could be an issue where network traffic was slow at the time and the request timed out, other processes happening on your server leading to errors on the request to update the transaction, the server running low on memory at the time of the request, or a number of other things.

In any case, the software cannot automatically update the registration status if it does not received the payment notification.

The support post ‘EE4 – Registration shows abandoned’ is closed to new replies.

Have a question about this support post? Create a new support post in our support forums and include a link to this existing support post so we can help you.

Support forum for Event Espresso 3 and Event Espresso 4.
Documentation for EE3 and EE4
Documentation for Event Espresso 3

Documentation for Event Espresso 4

Status: closed

Updated by  Josh 2 months, 3 weeks ago ago

Topic Tags

Notifications

This topic is: not resolved
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!