Support

Home Forums Event Espresso Premium Attendee Mover addon not sending messages

Attendee Mover addon not sending messages

Posted: April 30, 2018 at 9:12 am


jaybe

April 30, 2018 at 9:12 am

I’ve found that the Attendee Mover addon is not sending the required messages, even if you use the default YES to have the system generate messages. All other messages are sending as they should as far as I can tell. A search of the forums show that the problem with Attendee Mover was reported last year and was indicated to be a known issue. I was able to go back to the registration and use the email icon to regenerate the messages but we had some upset attendees until I figured that out. Can you tell me if this was fixed and I just don’t have an update? Thank you.


Josh

  • Support Staff

April 30, 2018 at 3:56 pm

Hi there,

This was actually fixed and the fix was included in the 1.0.2 release of the Attendee mover. If you’re running that version and the current version of Event Espresso 4, then you could check the Messages Activity right after moving an attendee. Right after you move the attendee is there a new message added to the Message Activity list?


jaybe

April 30, 2018 at 4:20 pm

Thanks Josh – I have v1.02 of Attendee Mover and v4.9.61 of EE. I did check the Message Activity list and the messages were not in there. Once I realized they weren’t sent, I processed another moved registration, making certain that I had messages sent to Yes but the messages still were not sent. It wasn’t until I went back in to the new registration and cancelled registration and used the mail icon to send that they finally went through and appeared in the Message Activity screen.


Josh

  • Support Staff

May 1, 2018 at 10:45 am

That’s strange. May I ask is the Registration Approved message type set to go to the Primary Registrant only? or is it set to go to the Registrant only?


jaybe

May 1, 2018 at 11:47 am

Hi Josh – Both Registration Approved and Registration Pending Payment messages are set to only go to the Primary Registrant. All attendees that were moved required an additional payment and should have received the Pending Payment notice as well as the ticket cancellation notice. One of the registrations had only one attendee in the initial order but did have a tickets to two separate functions within the event (main event and workshop A). The other registration had two attendees and each attendee had tickets to two separate functions within the event (main event and workshop A). All were moved from Workshop A to Workshop B. Once I manually sent the Pending Payment emails and the balances were paid, the Registration Approved message went out automatically.


Josh

  • Support Staff

May 2, 2018 at 8:38 pm

I misspoke earlier, the related fixes was part of some work that was actually included in the 1.0.3 release of the Attendee mover. You could try updating to the latest version of the Attendee Mover, the related issues were affected by the registration status not being updated correctly when moving to another event. The registration status update does affect which messages get sent.


jaybe

May 2, 2018 at 9:23 pm

Thank you for the update. I’ve just manually updated the plugin but I don’t have any moves to process now to be able to test it. Will let you know if I run in to any issues down the road.
Thanks again.

The support post ‘Attendee Mover addon not sending messages’ is closed to new replies.

Have a question about this support post? Create a new support post in our support forums and include a link to this existing support post so we can help you.

Support forum for Event Espresso 3 and Event Espresso 4.
Documentation for EE3 and EE4
Documentation for Event Espresso 3

Documentation for Event Espresso 4

Status: closed

Updated by  jaybe 3 months, 2 weeks ago ago

Topic Tags

Notifications

This topic is:
pending
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!